2022. december 07. - Ambrus
EUR : 414.34
USD : 394.84
Időjárás ikon

Zelenszkij megerősítette két település visszavételét Herszon megyében

Az ukrán jelentések szerint a déli fronton változatlanul feszült és dinamikusan változó a helyzet.

Volodimir Zelenszkij elnök hivatalosan is megerősítette a dél-ukrajnai Herszon megyében található két település, Arhanhelszke és Miroljubivka felszabadítását az orosz megszállás alól – számolt be hétfőn az Ukrajinszka Pravda hírportál.

„Köszönet a szülővárosom, Krivij Rih 129. dandárja katonáinak, akik kitűntek jó eredményekkel, és felszabadították egyebek mellett Arhanhelszkét és Miroljubivkát”

 – mondta az államfő szokásos éjszakai videoüzenetében.

Zelenszkij köszönetet mondott a területvédelem 115. dandárja katonáinak is, akik a zsitomiri régiót védték, a 117. dandár katonáinak, akik az északkeleti irányt védik Szumi megyében, a 127. területvédelmi dandár katonáinak Harkiv védelméért és a megye felszabadításáért, valamint a 110. dandárnak, amely „bátran veri vissza az orosz csapatokat Zaporizzsja irányában”.

A déli fronton változatlanul feszült és dinamikusan változó a helyzet

Az ukrán déli műveleti parancsnokság hétfőn arról tájékoztatott, hogy az ukrán katonák vasárnap megöltek 40 orosz katonát délen, továbbá megsemmisítettek két harckocsit és hét egyéb páncélozott járművet, valamint lelőttek egy K-52-es típusú támadóhelikoptert. Közleményükben hozzáfűzték, hogy az ukrán légierő hét csapást mért az orosz erőkre. A rakéta- és tüzérségi egységek több mint 340 tűzfeladatot teljesítettek.

Jelentésükben kiemelték, hogy a déli fronton változatlanul feszült és dinamikusan változó a helyzet. Az ukrán erők folyatják az ellentámadást és részleges sikereket érnek el - írta a parancsnokság. Az orosz erők eközben változatlanul hajtanak végre rakétacsapásokat, és gyakran használnak kamikazedrónokat – tették hozzá.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató