2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Spanyol lap: A magyar és a lengyel kormány az utolsó „halálhörgései” a kommunista mentalitásnak

Victor Lapuente szerint „Orbán Viktor és tanítványai ebben szocializálódtak”.

Az El País című spanyol lap keddi, nyomtatott számában Victor Lapuente közölt véleménycikket arról, hogy mi magyarázhatja azt, hogy egyes országok teljesen ellentétes irányba mennek a világ több pontján.

Lapuente szerint a leginkább elnyomó diktatúrákban, – mint amilyen Oroszország vagy Irán – az emberek az életüket kockáztatják a szabadságért, addig a legtoleránsabb demokráciákban – így Svédországban vagy Olaszországban – sokan feláldozzák a szabadságukat, mikor szélsőséges, „új életet” hirdető pártokra szavaznak.

A szerző arra is kitér cikkében, hogy többen úgy vélik,

a magyar és a lengyel kormány  egy „újfajta autoritarizmusnak” a példái, amely Európát fenyegeti.

Publicisztikájában azt írta, hogy a két említett kormány „az utolsó halálhörgései a kommunista mentalitásnak, amelyben Orbán Viktor és tanítványai szocializálódtak”.

„Sikerük van, de a fiatalabb generációk generációk hamar fel fognak lázadni ellenük”

„A szavazói hátterük olyan idősekből áll, akik belefáradtak a liberális demokrácia eljövetelébe. A keresztény ideológiájuk, amely látszólag szemben áll a kommunizmus eszméivel, ugyanazt a kiszámítható rendet hirdeti a globalizmus káoszával szemben. Sikerük van, de a fiatalabb generációk hamar fel fognak lázadni ellenük” – olvasható az El País-ben.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató