2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Leállt a vasúti közlekedés Észak-Németországban, szabotázst gyanítanak

Órákig állt a vasúti közlekekedés Németország északi részén. A Deutsche Bahn egyértelműen szabotázsakcióról beszél.

Az Euronews arról tudósít, hogy szombat reggel teljesen leállt Németország északi részén a vasúti közlekedés. A Bild információi szerint azonban nem egyszerűen műszaki hiba történt, hanem szabotázs, írják. A rendőrség is lehetséges idegenkezűség miatt vizsgálódik.

A portál információi szerint szombat reggel órákra összeomlott a vasúti közlekedés Észak-Németországban, a Deutsche Bahn tájékoztatása szerint az összes ICE-, IC- és EC-vonat érintve volt.

Bréma, Hamburg, Alsó-Szászország és Schleswig-Holstein tartományokban számtalan utas rekedt a vasútállomásokon,

miután le kellett állítani a távolsági és részben a regionális forgalmat.

Délben aztán kiderült, írják, hogy a vasút digitális rádiórendszerének zavara nem műszaki hiba volt – írja a Bild. A német lap információi szerint

a hatóságok külső beavatkozásra utaló jelek birtokában vannak.

Hangsúlyozzák: ez azt jelenti, hogy a rádiórendszer kábelcsatlakozásait vagy ellopták, vagy szándékosan és célzottan tönkretették.

Vasúti források szerint a vasút úgynevezett GSMR-kábelei elleni támadás speciális ismereteket igényel ahhoz, hogy azokat célzottan meg lehessen szakítani. A műszaki hiba (vagy a feltételezett támadás) nyomán a rádióirányító központ már nem tudta elérni a vonatokat. A rendőrség megkezdte a nyomozást, de a feltételezett elkövetőkről egyelőre nincsenek nyomok – írja a Bild.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató