2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kijev - Rakétázás, bombázás, káosz, halottak - itt az orosz válasz

Élő közvetítésünkben, olyan csatornákról szerkesztjük tudósításunkat, melyek máshol nem, vagy csak elvétve jelennek meg a magyar médiákban.

Mindez két nappal azután, hogy felrobbantották az Oroszország számára kulcsfontosságú Kercsi hidat. Ukrajna hivatalosan még nem vállalta a felelősséget a támadásért, bár a New York Times meg nem nevezett ukrán forrásaira hivatkozva azt állította, hogy azt az ukrán titkosszolgálat hajtotta végre teherautóba rejtett bombával. Vlagyimir Putyin orosz elnök szintén az ukránokat vádolta, és terrortámadásnak nevezte az akciót. Első rendkívüli hírünk ide kattintva olvasható Kijevről. Ebben az élő közvetítésben követhetik Olvasóink a legfrissebb híreket, percről-percre.


Élő közvetítésünk - Percről-percre tudósítás

Eközben Kijevben

 

Meloni az ukránok miatt remeg

Az olasz politikus is nyilatkozott az orosz támadás után.

Giorgia Meloni megválasztott olasz miniszterelnök a mai orosz rakétatámadásokról:

"E rakéták mindegyike tovább szigeteli el Oroszországot, és megerősíti elhatározásunkat, hogy megvédjük azokat, akik a szabadságukért harcolnak."

Találat érte a kijevi német konzulátust

A BILD jelentése szerint orosz rakétatámadás érte a kijevi német konzulátust.

Lukasenka is figyelmeztette az ukránokat

Az orosz média jelentése szerint Lukasenko fehérorosz elnök azt állítja, hogy előző nap nem hivatalos csatornákon keresztül figyelmeztették Minszket, hogy Ukrajna területéről csapást mérnek Fehéroroszországra.

A belarusz elnök figyelmeztette Ukrajnát:

"Úgy fogjuk csinálni, hogy ez lesz a Krími híd-2".

A válaszom egyszerű: Mondják meg Ukrajna elnökének és más őrülteknek, hogy az a "krími hid 2." lesz, ha legalább egy métert megérintenek szeretett területünkből a piszkos kezükkel" - mondta Lukasenko.

Lukasenka a fehérorosz-orosz csapatösszevonás bevetéséről

"Az uniós állam nyugati határainál tapasztalható súlyosbodás miatt megállapodtunk az Orosz Föderáció és a Belarusz Köztársaság regionális csoportosulás bevetéséről. Mindez a dokumentumaink szerint. Ha a fenyegetettségi szint eléri a jelenlegi szintet, mint ahogyan most is, akkor megkezdjük az uniós államcsoportosítás bevetését. Ennek a csoportosulásnak a magját a hadsereg, a Belarusz Köztársaság Fegyveres Erői alkotják. Tájékoztatnom kell Önöket, hogy a csoportosulás megalakulása megkezdődött. Azt hiszem, már két napja folyik. Parancsot adunk, hogy kezdjék meg ennek a csoportosulásnak a megalakítását.

Kadirov: Zelenszkij ne panaszkodj! Olyan vagy, mint egy olcsó János

A csecsen vezér reagált az ukrán elnök picsogására.



Zelenszkij panaszkodik a Kijevbe és más városokba érkező csapásra...

És hogy gondoltad te, idióta Zelenszkij: neked lehet, de másoknak nem?

Vagyis nyolc éven át lehetett civileket bombázni, a Donbássz városainak infrastruktúráját lerombolni, atomerőművet gránátokkal beteríteni, hidakat felrobbantani, fontos objektumokra lőni, de ahogy a fejedre koppintanak már más a helyzet...

Figyelmeztettünk, Zelenszkij, hogy Oroszország még nem igazán kezdte el, úgyhogy ne panaszkodj, mint egy olcsójános, és jobb, ha mielőtt megérkezünk, futásnak eredsz. Fuss, Zelenszkij, fuss, anélkül, hogy visszanéznél a Nyugat felé futva...

Rakétacsapás ért egy másik hőerőművet is

A jelentések szerint az Ivano-Frankivszki területen található burstyinszka-i hőerőművet érte a csapás.

Az erőmű nemcsak Ukrajna nyugati régióit látja el árammal, hanem Magyarország, Szlovákia és Románia számára is szállít áramot.

 

Nem állnak le az oroszok

- Kijev, Mikolajiv, Krivoj Rog (Zelenszkij szülővárosa) - rakétacsapások újabb hulláma indul...

- Az ukránok tömegesen indulnak a benzinkutakra tankolni. Közeleg az üzemanyag-válság is.

- Harkiv teljesen áramtalanítva van.

A kritikus infrastruktúrát teljesen áramtalanítottak. A városban teljesen megszűnt az áram- és vízellátás. Az elővárosi vonatok szintén leálltak.

 

 

Kijevben egy jelentős üzleti központot ért találat

Térképen az orosz támadás

Az ukrán infrastrukturális létesítmények elleni támadások térképe.

Újabb rakétatalálat érte az ukrán fővárost

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató