2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Merkellel is találkozott Orbán Berlinben

Olaf Scholz német kancellár mellett annak elődjével, Angela Merkellel, valamint a német üzleti élet képviselőivel is találkozott a magyar miniszterelnök Berlinben.

A részletekről egyelőre nincsenek információk.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfő folyamán Berlinben tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Olaf Scholz német kancellárral. A két kormányfő Európa-politikai, bilaterális, gazdaságpolitikai és nemzetközi témákról egyeztetett, a középpontban nyilván az Oroszország Ukrajna elleni támadó háborújára adott reakció, s az ezzel összefüggő legújabb fejlemények álltak.

Szokatlan módon Scholz és Orbán nem tartottak sajtótájékoztatót a találkozó után.

A német üzleti újság, a Handelsblatt úgy tudja: Orbán Scholz mellett annak elődjével, Angela Merkellel is találkozott, méghozzá már vasárnap. Merkel irodája sajtókérdésekre úgy reagált: „nem nyilvános, személyes beszélgetésekről” nem adnak ki információt.

A Handelsblatt információi szerint Orbán hétfő délután német gazdasági vezetők előtt is adott elő beszédet. Kedd folyamán pedig a német konzervatív Cicero magazin vitarendezvényén vesz részt, melynek témája az ukrán háború, az energiaválság és a kapcsolódó geopolitikai kihívások lesznek.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató