2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Újabb robbanások Krivoj Rogban, Kremencsukban és Cserkasziban

Nem állnak le az oroszok. Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő újabb robbanást jelentett be Krivoj Rogban - írja a RIA Novosztyi.

 További robbanások történtek Krivoj Rog, Kremencsuk és Cserkaszi térségében. Erről Olekszij Honcsarenko, az ukrán Verhovna Rada képviselője számolt be Telegram-csatornáján.

"Krivoj Rog, robbanás" - írta. Ezt az információt a város polgármestere, Olekszandr Vilkul is megerősítette.

Korábban egy másik ukrán képviselő is robbanásról számolt be Kremencsukban.

Hétfő reggel az orosz hadsereg nagy hatótávolságú, precíziós irányítású támadást indított katonai, kommunikációs és energetikai létesítmények ellen Ukrajnában - Kijevben, Harkivban, Odesszában, Dnyipropetrovszkban, Lvivben, Ivano-Frankivszkban, Ternopilban, Hmelnyickijben, Konotopban és más városokban, illetve régiókban. Az orosz védelmi minisztérium szerint minden kijelölt célpontot eltaláltak, a célt elérték.

Vlagyimir Putyin a Biztonsági Tanács állandó tagjaival tartott találkozón hangsúlyozta, hogy a csapások válaszlépések az ukrán különleges szolgálatok által a krími híd ellen elkövetett terrortámadásra és az általuk szervezett más, polgári infrastruktúra elleni támadásokra. Az államfő arra figyelmeztetett, hogy Moszkva keményen fog reagálni minden olyan kísérletre, amelynek célja terrortámadások elkövetése orosz területen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató