2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

"Ti a mi költségünkön éltek!": Lipcsében a német tüntetők "hazaküldték" az ukrán menekülteket

A németországi Lipcse városának lakói egy válságellenes tüntetésen azt követelték, hogy az ukrán menekültek és az Oroszországgal való kapcsolatok kiéleződését támogatók hagyják el Németországot. A tüntetésről készült felvételeket a Welt újság YouTube-csatornája tette közzé.


A német kormány Ukrajnával és Oroszországgal kapcsolatos politikájával elégedetlen tüntetők egy csoportja például ukrán zászlókkal és oroszellenes plakátokkal a kezükben jelszavakat kiabált.

"Nácik, kifelé! A mi költségünkön éltek!"

- kántálták a németek.

Előző nap tömeges tüntetésekre került sor Mecklenburg-Előpomeránia, Szász-Anhalt, Türingia és Szászország tartományokban. A tüntetők az Oroszország elleni szankciók feloldását, az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások beszüntetését és béketárgyalások megkezdését követelték. Az előzetes rendőrségi adatok szerint Mecklenburg-Előpomeránia összes városában mintegy hétezer tüntető volt. Szász-Anhaltban a résztvevők száma meghaladta az ezret.

"Amerikaiak menjetek haza!"



Múlt szombaton Berlinben is tartottak egy hasonló megmozdulást a Bundestag épülete előtt. Mintegy ezer ember tiltakozott a kormány politikája ellen, és követelték, hogy Oroszországból olcsó energiához jusson. Sokan német és orosz zászlókat lengettek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató