2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Keményen kritizálják a Berliner Zeitungot, amiért pódiumbeszélgetésre hívták Orbánt

A német lap főszerkesztője szerint viszont tanulságos és gyümölcsöző volt a beszélgetés a magyar miniszterelnökkel.

Tomasz Kurianowicz, a Berliner Zeitung főszerkesztője cikkben reagált a lapját ért vádakra. Mint ismeretes, azt a pódiumbeszélgetést, amin Orbán Viktor kedden Berlinben részt vett, a Cicero című jobbközép politikai-kulturális havilap és a Berliner Zeitung rendezte,- számol be a mandiner.

A német lapot durván betámadták a magyar miniszterelnök meghívása miatt.

Viszont minden kritika ellenére Thomas Kurianowicz főszerkesztő leszögezte, hogy a meghívás a helyes döntés volt. Mint írta Orbán Viktor álláspontjait hallgatni, 80 percen keresztül belépni a radikális keresztény politikus gondolatvilágába, érvelési logikájába, egy konfrontatív és kritikus vitahelyzetben megpróbálni megérteni Orbán cselekedeteinek indítékait, tanulságos, meglepő és „gyümölcsöző” volt.

Feltételezésen alapuló véleményalkotás

A szerző kifejtette, hogy tapasztalata szerint, főleg Kelet-Európával kapcsolatban, a németországi véleményalkotás kevésbé a tudáson, inkább az érzéseken és feltételezéseken alapul.

Hozzátette továbbá, hogy a Kelet-Európáról szóló írások gyakran a keleti térség sajátos és meghatározó történelmének az ismerete nélkül készülnek el. Kurianowicz kijelentette, hogy az Orbánnal való beszélgetésnek köszönhetően megtudta, hogy milyen nagy veszélyt jelentenek a magyar kisebbségre az ukrajnai orosz bombák.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató