2024. február 25. - Géza
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon12°

Magyarország is megszavazta az Oroszországot elítélő újabb ENSZ-határozatot

A szervezet közgyűlése 143 „igen” és 5 „nem” szavazattal megszavazta az Oroszországot elítélő újabb határozatát.

Az ENSZ elítélte Oroszországot az ukrajnai régiók egyoldalú elcsatolásáért. A szervezet Közgyűlése 143 „igen” és 5 „nem” szavazattal megszavazta az Oroszországot elítélő újabb határozatát.

A dokumentum elítéli az Oroszország által támogatott úgynevezett népszavazásokat, és azok alapján négy ukrajnai régió elcsatolását. A határozat kimondja Ukrajna területi sérthetetlenségét. A határozati javaslatot 44, túlnyomóan európai ország, köztük Magyarország terjesztette az ENSZ Közgyűlése elé a múlt héten.

Az ENSZ Közgyűlése 143 „igen” és 5 „nem” szavazattal megszavazta az Oroszországot elítélő újabb határozatát. Magyarország mellett Szerbia is megszavazta a határozatot. A dokumentum elítéli az Oroszország által támogatott úgynevezett népszavazásokat, és azok alapján négy ukrajnai régió elcsatolását. A határozat kimondja Ukrajna területi sérthetetlenségét. A határozati javaslatot 44, túlnyomóan európai ország, köztük Magyarország terjesztette az ENSZ Közgyűlése elé a múlt héten.

 

Oroszország mellett Belarusz, Észak-Korea, Nicaragua és Szíria szavazott még nemmel a határozatra. 35 ország tartózkodott, köztük volt Kína, India, Kazahsztán és a Dél-afrikai Köztársaság is.

 

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató