2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Olasz lap: Magyarország egy láncra vert demokrácia

Giorgia Meloni számára azonban „Orbán egy úriember, aki az alkotmány szabályai szerint többször is megnyerte a választásokat”. 


 
A La Repubblica elemző cikket készített Orbán Viktor politikai rendszeréről. Az olasz lap azt írja: Giorgia Meloni, az Olaszország Fivérei párt elnöke szerint

Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét a magyar nép szavazta meg, és ez elég. 

Meloni számára „Orbán egy úriember, aki az alkotmány szabályai szerint többször is megnyerte a választásokat”. 

„Orbán Viktort negyedszer »koronázták meg« miniszterelnökké”

A lap idézi Lukács Csabát, a Magyar Hang igazgatóját, aki szerint „Magyarországon nem börtönöznek be újságírókat, mint Törökországban, nem ölik meg őket, mint Oroszországban, de a pluralizmust tekintve gyakorlatilag ugyanaz az eredmény. Orbán Viktort negyedszer »koronázták meg« miniszterelnökké tavaly tavasszal a választásokon, amelyeken az

EBESZ megfigyelőit zavarta a tisztességes versenyfeltételek hiánya.

Lukács Csaba szerint „az orbáni Magyarországon van a KESMA-palota, amely Budapest belvárosából száz százalékig a Fideszhez hű médiabirodalmat működtet”. A kereskedelmi média a klasszikus reklámbevételi modell helyi változatát követi, mert itt a fő hirdető az állam.

„Az állam soha nem vásárol hirdetési felületet oldalainkon” – ezt már Szigeti Péter, a 24.hu portál vezetője nyilatkozta a lapnak, amely megjegyzi: a napi 900 ezer felhasználójával a 24.hu igencsak látogatott fórum, mégsem javasolta a kormány a független médián keresztül kézmosást vagy maszkviselést még világjárvány idején sem. 

A portál szerint az ilyen esetek miatt is nyilatkozott úgy a luxemburgi külügyminiszter, Jean Asselborn Magyarországról, mint „láncra vert demokráciáról”.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató