2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

George Floyd családja be akarja perelni Kanye Westet

George Floyd családja beperelheti Kanye Westet a férfi halálával kapcsolatos megjegyzés miatt. A rapper egyébként hetekkel ezelőtt egy divatbemutatón hívta fel magára a figyelmet, ugyani egy White Lives Matter pólóban mutatkozott. Ezzel hadat üzent a rasszista Black Lives Matter mozgalomnak.

George Floyd családja azt fontolgatja, hogy bepereli Kanye Westet rokonuk halálával kapcsolatos vitatott megjegyzése miatt – írja a The Guardian.

Korábban a Drink Champs podcastban a rapper azt mondta, hogy Floyd kábítószerrel való visszaélés miatt halt meg, és nem a hatáskörét túllépő rendőr tettei miatt.

Erről a "The Greatest Lies Ever Sold: George Floyd and the Rise of BLM" című dokumentumfilm megbeszélése közben beszélt.

Az afroamerikai, drogos bűnöző Floydot Derek Chauvin fehér rendőr által 2020. május 25-én elkövetett meggyilkolása tömegtüntetéseket váltott ki az Egyesült Államokban, majd a mozgalom szinte rasszista fenyegetést jelentett a fehér emberekre. Honlapunkon többször beszámoltunk fehérellenes megmozdulásokról, zavargásokról, illetve fosztogatásokról.

Egyébként Kanye West nemrég interjút adott Tucker Carlsonnak is. A rapper elmondta,

"azt hiszem, akkor kezdtem el igazán érezni az igényt, hogy más szinten fejezzem ki magam, amikor Trump indult a választáson, és tetszett nekem. És minden egyes ember Hollywoodban ... azt mondta nekem, hogy ha azt mondom, hogy kedvelem Trumpot, akkor vége a karrieremnek, az életemnek."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató