2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Medvegyev: Izrael tönkreteszi az államközi kapcsolatokat, ha fegyvert szállít a kijevi rezsimnek

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, a Biztonsági Tanács helyettes vezetője reagált azokra a nyilatkozatokra, amelyek szerint Izrael, aki eddig tartózkodott ettől, halált okozó fegyverekkel látja el Ukrajnát.



Úgy tűnik, hogy Izrael fegyvereket akar szállítani a kijevi rezsimnek. Nagyon meggondolatlan lépés. Ez tönkretesz minden államközi kapcsolatot országaink között – írja Medvegyev a Telegram-csatornáján.

Arról nem is beszélve, hogy a Bandera-söpredékek nácik voltak és még most is azok. Nézzük csak meg modern lakájaik szimbólumait. Ha fegyverekkel látja el őket, akkor itt az ideje, hogy Izrael hősöknek nyilvánítsa Banderát és Suhevicst… – írta a volt orosz elnök.

Medvegyev valószínűleg az alábbi Twitter üzenetre reagált:

Világossá vált, hogy az Egyesült Államok miért fújja fel az Oroszországnak nyújtott iráni katonai támogatás témáját: azért, hogy Izraelt arra kényszerítse, hogy változtasson viszonylag semleges álláspontján az ukrán konfliktussal kapcsolatban.

Az első eredmény egyértelmű: Nachman Shai izraeli diaszpóraügyi miniszter a Twitteren azt írta: "Ma reggel olyan hírek jelentek meg, hogy Irán ballisztikus rakétákat szállít Oroszországnak. Többé nincs kétség afelől, hogy Izrael melyik oldalt válassza ebben a véres konfliktusban."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató