2022. december 09. - Natália
EUR : 414.49
USD : 394.94
Időjárás ikon

Zelenszkij bejelentette, hogy nagy a baj, de nem tárgyal Putyinnal

Az ukrán elnök Twitteren reagált arra, hogy kedden tovább folytatódott az ukrán kritikus infrastruktúra elleni orosz támadás. Az orosz hadsereg napok óta nem a fronton támad, hanem a civil lakosság ellátására szolgáló közműveket lövik, ez pedig országszerte áramszünetekhez vezet, és van település, ahol a vízszolgáltatás is leállt. Zelenszkij arról is írt, hogy ilyen körülmények között nem lehetséges a tárgyalás a Putyin-rezsimmel.

Délelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy kedd reggel országszerte több helyről jelentettek támadásokat, Zelenszkij ezzel kapcsolatban beszélt arról, hogy az elmúlt nyolc napban Ukrajna erőműveinek 30 százalékát pusztították el az oroszok, jelentős áramszüneteket okozva. Az ukránok ugyan igyekeznek mindenhol helyreállítani a rendszereket, de a folyamatos támadások megnehezítik a dolgukat, és a közelgő tél is súlyos problémákat okozhat.

A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy csökkentsék az áramfogyasztásukat, amennyire csak lehet. Egy ukrán képviselő arról beszélt a BBC-nek, hogy előzetesen is arra számítottak, hogy az ősz beálltával az orosz hadsereg fokozni fogja az energetikai infrastruktúra elleni támadásokat, és tényleg ez történik most.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató