2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Eredetileg a szlovák miniszterelnököt akarta megölni a pozsonyi melegbárnál gyilkoló férfi

A rendőrség terrorcselekményként kezeli a kettős gyilkosságot.

A pozsonyi melegbárnál történt merénylet elkövetője eredetileg Eduard Heger szlovák kormányfőt akarta meggyilkolni – közölte Stefan Hamran szlovák rendőrfőnök kedd este a TV Joj helyi televízió műsorában. Elmondása szerint a 19 éves fegyveres elkövető október 12-én többször is megközelítette a miniszterelnök magánlakását. Mivel a politikus nem volt otthon, ezért a férfi a városközpontban található melegbárhoz ment, amely már szintén hosszabb ideje lehetséges célpontjai között szerepelt.

A támadó a múlt szerdán agyonlőtt egy 26 és egy 23 éves férfit a Teplaren nevű szórakozóhely előtt, és súlyosan megsebesített egy 28 éves nőt, majd elmenekült. A rendőrség csütörtökön holtan találta; feltételezhetően öngyilkos lett.

A támadó a gyilkosságok előtt közzétette az interneten, hogy mire készül. A Twitteren és egy másik csatornán gyűlölködő üzeneteket tett közzé szexuális kisebbségekkel kapcsolatban, illetve közölt egy homofób és neonáci hangvételű „kiáltványszerűséget” is, amelyben az LMBTI-közösség tagjaival és zsidókkal szembeni erőszakra buzdított – írta akkor a Sme.sk hírportál.

A rendőrség kezdetben gyűlölet-bűncselekményként kezelte az esetet, hétfőtől azonban már terrorcselekménynek tekinti a kettős gyilkosságot és gyilkossági kísérletet.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató