2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Több mint húsz órája vergődik az LMP-frakció és a Párbeszéd két képviselője a parlamentben

Csütörtök reggel 6-kor még mindig felszólalásokkal tartották életben a szerda reggel 9 óta zajló ülést, és így az obstrukciót egyes ellenzéki képviselők. Az LMP parlamenti képviselőcsoportja, valamint a Párbeszéd-frakció vezetője, Tordai Bence, és tagja, Jámbor András az élő közvetítés alapján még reggel 6-kor is kitartott az obstrukció mellett. Az obstrukciót a parlament honlapján élő közvetítésben lehet követni.

A szociális törvény vitája szerda reggel kilenckor kezdődött a parlamentben, azonban az ellenzéki képviselők folyamatos felszólalásai miatt éjjel sem lehetett azt lezárni. A kormánypártok részéről nagyrészt Rétvári Bence és Nacsa Lőrinc reagált az ellenzéki képviselők felszólalásaira.

A párbeszédes Szabó Tímea „Lex Megdöglesznek” nevezte a vita során a törvénymódosítást, míg Tordai Bence szerint a embertelenség törvénybe iktatása a szociális törvény átírása. Az LMP-s Ungár Péter Facebook-posztjában azt írta: nem hagyhatják szó nélkül, hogy az állam kivonuljon a szociális ellátórendszerből.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató