2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A diáktüntetéseket szervező mozgalom elnökének nagyapja szerint unokája fizetett aktivista

„A saját nagypapám is azt hiszi, hogy fizetett aktivista vagyok, vagy hogy valaki mozgat a háttérből. Csak azért, mert más hírportálokból tájékozódunk” – fogalmazott Schermann Fruzsina.

Az Index Kibeszélő című műsorának a vendége volt Schermann Fruzsina, az ADOM Diákmozgalom elnöke, aki diáktársaival további megmozdulásokat tervez, de fontosnak tartja, hogy ezek békés kiállások legyenek.

Schermann Fruzsina a műsorban kifejtette: több eszközük is van arra, hogy elérjék a céljaikat. Mindegyik mást szolgál: van a sztrájk és a polgári engedetlenség. Ezekkel az eszközökkel lehet kicsikarni a kormányzatból, hogy eleget tegyenek a követeléseiknek. Ugyanakkor a demonstrációk a belső közönségnek is szólnak, hogy a résztvevők lássák, nem egyedül állnak ki egy jó ügy mellett, hanem rengetegen. 

Schermann Fruzsina szerint a kölcseys tanárok kirúgása hatalmas fordulópont volt, amely rávilágított arra, hogy nem elméleti problémáról van szó, hanem arról, hogy

emberek veszítik el az állásukat, illetve meg vannak fenyegetve.

Ez pedig olyan fontos testközeli élmény, amelynek szerepe volt abban, hogy a diákok ekkora polgári öntudattal tudtak rá reagálni. „Most tanuljuk ezt az öntudatot, és szerintem az egész magyar társadalom tanulja, hogyan kell kiállnia magáért” – tette hozzá.

Az ADOM Diákmozgalom elnöke a saját tapasztalatairól is beszélt. „A saját nagypapám is azt hiszi, hogy fizetett aktivista vagyok, vagy hogy valaki mozgat a háttérből. Csak azért, mert más hírportálokból tájékozódunk” – mondta el Schermann Fruzsina.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató