2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Négy órás áramkimaradások várhatók Kijevben

Az ukrán hatóságok arra figyelmeztették a kijevieket, hogy hosszabb áramszünetekre készüljenek az orosz légicsapások miatt. A hatóságok szerint akár négy órás kimaradásokra is lehet számítani - írja a Telex a BBC cikke nyomán.

A folyamatos áramszünetek nemcsak Kijevet, hanem Ukrajna központi régióit is sújtják, köztük Dnyipro városát is. Volodimir Zelenszkij elnök elmondta, hogy körülbelül négymillió embert érintett.

A legújabb orosz légitámadások döntően Ukrajna energetikai infrastruktúráját sújtják, Zelenszkij szerint az ország elektromos erőműveinek körülbelül egyharmada megsemmisült. A kijevi régió energiakapacitásának 30 százalékát veszítette el – közölte a DTEK magánenergia-vállalat, ami azt jelenti, hogy „példátlan” áramszünetekre lehet számítani.

Az EU és Ukrajna többi nemzetközi szövetségese elítélte a polgári infrastruktúra szándékos támadását, amelyet Ukrajna háborús bűnnek tekint. Oroszország a kercsi híd október 9-i támadása után fokozta a csapásokat Ukrajna erőművei és más polgári infrastruktúrája ellen.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató