2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Az orosz rakétázás után Ukrajna több régiójában megszakadt az áram- és vízellátás

A helyi sajtó szerint Kijevben, Harkovban és Ukrajna más városaiban robbanások hallatszanak.

Erről korábbi cikkünkben is írtunk.



"Kijevben robbanások hallatszanak. A város különböző részein lekapcsolják a lámpákat. <...> A Visgorodszkij negyedben legalább öt robbanás hallatszott" - írja a TSN Telegram csatorna.

Mint a Strana.ua kiadása pontosította, a főváros régiójában mintegy tíz robbanás dördült, az ukrán főváros külvárosában megszűnt az áram- és a vízellátás.

"Az energetikai mérnökök azon dolgoznak, hogy helyreállítsák az áramellátást egy körülbelül 350 000 kijevi lakást ellátó erőmű megrongálódása után"

- írta Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegram csatornáján.

Az UNIAN hírügynökség szerint Kijevben füstoszlop emelkedik az égbe.

"Robbanások hangjait jelentették Harkivból. A város egyes részein eltűnt a fény. A városban végrehajtott csapásokat a regionális katonai közigazgatás vezetője, Oleh Sinegubov megerősítette" - jelentette a TSN.

Füstfelhő Harkovban:



Igor Terehov, Harkiv polgármestere szerint két "érkezett" egy kritikus infrastrukturális létesítménybe. A metróforgalom ideiglenesen leállt a városban.

"Rakéták találták el az egyik energetikai létesítményt Szvetlovodszk közelében. A tűz következményeit felszámolják" - írta Andrij Raikovics, a kirovográdi területi katonai közigazgatás vezetője a Telegramon.

Zaporizzsjában a kritikus infrastruktúrát érte csapás, a városban áramszünet van - idézte a Strana.ua a városi tanács titkárát, Anatolij Kurtevet.

Robbanásokról érkeztek jelentések Zsitomír, Rivne és Hmelnyickij régiókból.

Az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője, Kijlo Timosenko elmondta, hogy a kritikus infrastruktúrát ért csapások miatt rendkívüli áramszüneteket indítottak.

Hétfő reggel egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el.

Kuleba megerősítette, hogy robbanások történtek a kritikus infrastrukturális létesítményekben

Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter megerősítette, hogy országszerte újabb csapáshullám érte a kritikus ukrán infrastruktúrát.

Újabb adag orosz rakéta érte el Ukrajna kritikus infrastruktúráját. Oroszország ahelyett, hogy a csatatéren harcolna, civilekkel harcol. Senki ne igazolja ezeket a támadásokat azzal, hogy „válasznak” nevezi ezt. Oroszország ezt azért teszi, mert még mindig megvannak a rakétái és az akarata, hogy megölje az ukránokat. - írta Kuleba a Twitteren. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató