2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Megérkezett az újabb EP-delegáció: azt hazudják, hogy aggasztó a magyar médiapiac helyzete

November 2-án érkezett Budapestre az Európai Parlament Oktatási és Kulturális Bizottságának delegációja.

A küldöttséget Sabine Verheyen (képünkön), a bizottság német "kereszténydemokrata" elnöke vezette, és a látogatásuk végén, pénteken délután sajtótájékoztatót tartottak.

Nyitott, gyümölcsöző, konstruktív, de időnként nehéz beszélgetéseken vagyunk túl – mondta Verheyen, aki többek között Csák János és Navracsics Tibor miniszterekkel, a DK-s Bősz Anett főpolgármester-helyettessel, a médiahatóság elnökével, valamint oktatási intézmények (MTA, a CEU és Zeneakadémia), "független" média és "civil" szervezetek képviselőivel találkozott.

Mint ismert: az EP liberális ügynökei a jogállamisági jelentésében "hibrid választási autokráciának" minősítették Magyarországot, Verheyen

aggodalmát fejezte ki többek között a véleménynyilvánítás szabadságával kapcsolatban,

az újabb EP-delegáció is egyetért a hazugságokkal: problémának tartják, hogy a magyar médiapiac két részre (kormánypárti és azzal kritikus, ellenzéki) oszlott. A szabad sajtónak feladata kritikát megfogalmaznia mind a kormány, mind az ellenzék irányába, csak így tud ellenőrző szerepet betölteni és a demokrácia negyedik alappilléreként működni – hangsúlyozta Verheyen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató