2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

AfD-s politikus Orbán Viktorról: Ő egy példakép, és talán ő az utolsó igazi államférfi Európában

A következő türingiai tartományi választásokon Björn Höcke vezette AfD szeretné átvenni a tartomány vezetését, a jelenlegi baloldali és zöld kormáyntól. A Pfiffelbachban tartott tartományi pártkongresszuson Höcke erősen bírálta a jelenlegi baloldali miniszterelnököt, Ramelowot, és nyomatékosította erős szimpátiáját Orbán Viktor felé.  

Türingia tartomány AfD frakcióvezetője, Björn Höcke Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét példaképként állította be, mint fogalmazott:

Ő egy példakép, és talán ő az utolsó igazi államférfi Európában.


Arra is utalást tett, hogy szívesen szokott hazánkba látogatni, hogy itt “friss levegőt vegyen”. Szerinte Magyarország az utolsó olyan szabad hely, ahol mindenki, következmények nélkül elmondhatja a véleményét.

Bírálta azt is, hogy miként állítják be Magyarországot a német sajtóban, és maga Orbán Viktor miniszterelnök személyét. Elfogadhatatlannak tartja, hogy más országok döntsék el egy másik országról, hogy szabad-e, és jogállamisági eljárást indítsanak egy tagországuk ellen. Véleménye szerint Magyarországnak meg kell adni azt a jogot bírálat nélkül, hogy olyan döntéseket hozzon a jelenlegi háborús helyzetben (is), ami az ő saját országának az érdekeit képviseli leginkább.

A 2024-ben tartandó tartományi választáson az AfD-nek egyébként jó esélye van a nyerésre, hisz a legutóbbi választásokon már második helyen végzett a baloldali LINKE párt mögött, 23,4 százalékkal.

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató