2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Donald Tusk megalakítja a lengyel árnyékkormányt?

A Wmeritum.pl szerint a hungarofób, liberális lengyel politikus árnyékkormányt alakít.

Ami itthon Dobrev, az a lengyeleknél Tusk. A lengyel politikus így akarja megdönteni Kaczyńskiékat.

A lengyel lap információi szerint Donald Tusk támadásba lendül. A Polgári Platform vezetője bejelentette, hogy hamarosan bemutatja a jövő csapatát. Mi lesz ez a csoport?

Ez az árnyékkabinet megfelelője vagy egy új formáció?

- teszik fel a kérdést.

Az árnyékkabinet évekig a Polgári Platform szimbóluma volt, amikor a formáció ellenzékben volt. Grzegorz Schetyna távozása után biztossá vált, hogy ez a képlet kifulladt. A párt azonban nem szándékozik feladni. Az új vezető, Donald Tusk más megoldást javasol, amely segíthet megdönteni Jaroslaw Kaczynski uralmát.

Még ebben az évben bemutatok egy ilyen álomcsapatot, nem árnyékkabinetet mondok, hanem a jövő csapatát (...) jelenleg jóval több mint húsz ember van köztük negyvenéves korig"

- jelentette ki.

- Vannak köztük női képviselők és nyugaton is kiváló tapasztalatokkal rendelkező szakemberek - mondta.

Tusk szerint egy ilyen megoldás egy lépés lenne afelé, hogy a 30-40 évesek számára "megnyíljon a kapu" a politikai karrier előtt. A Polgári Platform jelenlegi vezetője szerint a személyzet megfiatalítása a választók számára is előnyös lesz.

- Nekem 20-25 évem van hátra Lengyelországban, és ha 18 éves vagy, akkor 60-70 éved van hátra Lengyelországban. Sokkal inkább az önök érdeke, hogy Lengyelország ne menjen tönkre, mint az enyém. Nekem kevesebbet kell kockáztatnom, veszítenem, a fiataloknak több van" - jelentette ki.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató