2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkij: Biztos, hogy vissza fogjuk állítani Ukrajna nemzetközileg elismert határait

„Hónapokig tartó orosz megszállás, hónapokig tartó csúfolódás népünkön, hónapokig hallgatott történetek arról, hogy Oroszország örökre itt marad. Most mégis tengernyi ukrán zászló lobog az utcákon” – mondta az ukránokhoz intézett videóüzenetében az ukrán elnök. Zelenszkij azután szólalt meg, hogy az orosz erők pénteken kivonultak Herszonból, ahol azóta a helyiek ünneplik a város felszabadulását.

Az ukrán elnök bizakodó: arról beszélt, hogy még sok ilyen felszabadulást fognak majd látni, azokban a falvakban és városokban, ahol továbbra is orosz megszállás van.

„Védelmi műveleteinknek és diplomáciánknak köszönhetően mindenképpen elérjük államhatárunkat – Ukrajna nemzetközileg elismert határának minden szakaszát.”

Az ukrán elnök elmondta, hogy Herszon régió több mint 60 települését szerezték vissza az elmúlt hetekben. Ezeken a területeken azon dolgoznak, hogy eltávolítsák az ottmaradt robbanóanyagokat. Hozzátette: mindent helyre fognak állítani, amit az oroszok leromboltak, ehhez viszont időre lesz szükség. Ezentúl köszönetet mondott a Donyeck régióban harcolóknak, az ott élőknek pedig kitartást és erőt kívánt. „Elérünk majd Donbasz összes városába és falujába” – mondta és hozzátette: több százan lesznek Krím utcáin is mikor azt is felszabadították majd az ukrán erők.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató