2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Megszólalt Medvegyev az ENSZ háborús jóvátételi határozatával kapcsolatban

A volt orosz elnök szerint az angolszász hatalmak megpróbálnak jogalapot szerezni a jogellenesen lefoglalt orosz vagyon ellopásához.

Ahogy egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, az ENSZ Közgyűlése hétfőn elfogadott határozatában szólított fel Oroszország felelősségre vonására, illetve háborús jóvátételi kötelezettsége megállapítására, amiért a nemzetközi jogot megsértve megtámadta Ukrajnát. A korábbi orosz elnök Telegram-csatornáján így reagált a határozatra:

„Következtetések:

1. Az angolszász hatalmak egyértelműen megpróbálnak jogalapot szerezni a jogellenesen lefoglalt orosz vagyon ellopásához.

2. Fogadják el ugyanezt a határozatot az USA teljes kártérítéséről Koreának, Vietnamnak, Iraknak, Jugoszláviának és az amerikaiak és a NATO más számos áldozatának okozott károkért.

3. Ellenkező esetben kijelenthető, hogy az ENSZ, mint a megbékélés fő nemzetközi intézménye egy gyötrelmes vég felé kezd el közeledni. Ez fájdalmas lesz az egész nemzetközi közösség számára, és mi ki fogunk maradni egy ilyen típusú »egyesült nemzetek« szövetségéből.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató