2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Ukrán miniszter: a mostani támadása volt a legmasszívabb a háború kezdete óta

Visítanak az ukránok a mai rakétatámadások után.

 

Kijev kritikusnak nevezte az ukrajnai helyzetet

Kritikus helyzet alakult ki Ukrajnában, miután új rakétacsapásokat mértek az energiainfrastruktúra létesítményeire

– mondta Kyrylo Tymoshenko, Volodimir Zelenszkij irodájának helyettes vezetője.
 
"A helyzet kritikus. A legtöbb találatot az ország központjában és északi részén rögzítették. A fővárosban rendkívül nehéz a helyzet, speciális rendkívüli leállási menetrendeket vezetnek be" - írta Telegram csatornáján.
 
Timosenko szerint az Ukrenergo cég kénytelen ilyen sürgősségi intézkedéseket tenni az energiarendszer kiegyensúlyozása és a berendezésbalesetek megelőzése érdekében.


Halushchenko: Ez a támadás nemcsak Ukrajna energiarendszerére, hanem néhány szomszédunk energiarendszerére is hatással lehet

Az ukrán energiaügyi miniszter a Facebookon üzent:

Oroszország ma ismét nagyszabású rakétatámadásokat csapott az energiatelepekre. Ez az energiarendszer legmasszívabb bombázása a háború kezdete óta.

Ez a támadás nemcsak Ukrajna energiarendszerére, hanem néhány szomszédunk energiarendszerére is hatással lehet.

A találatok az ukrán energiarendszer egész területén zajlanak: mind a termelés tárgyai, mind a villamosenergia-átviteli rendszer.

Vészhelyzeti kimaradások léptek életbe.

A katonai és nemzetközi arénákban elkövetett vereségek után az ellenség újabb terrorista bosszút akar állni, és a tél előestéjén megpróbál maximális károkat okozni energiarendszerünkben.

Kérek mindenkit, hogy értse meg az energiaellátás kritikus helyzetet, őrizze meg a nyugalmát és bízzon az energiában dolgozókban és a fegyveres erőkben - írta Halushchenko.

 

Ukrán légierő: Az oroszok körülbelül száz rakétát lőttek ki országszerte

Kijev szerint az orosz erők mintegy száz rakétát lőttek ki Ukrajna ellen az energetikai infrastruktúrát célzó támadási hullámban, amely áramkimaradásokhoz és kényszerű leállásokhoz vezetett.

Körülbelül száz rakétát már kilőttek. A megszállók ezzel felülmúlták az október 10-i értéket, amikor 84 rakétát lőttek ki

– mondta Jurij Ignat, a légierő szóvivője az ukrán televíziónak, hozzátéve, hogy a támadók elsődleges célja a kritikus infrastrukturális létesítmények elpusztítása – adta hírül az NDTV.
  

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató