2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hadházy rettegésbe kezdett a magyar-iráni konferencia miatt

Magyar–iráni üzleti konferencia van a Kempinski Hotelben Szijjártó Péter miniszter részvételével.

„A magyar diplomáciában mindig van lejjebb: ma a magyar-IRÁNI üzleti konferenciát rendeznek ma a Kempinski Hotelben, Szijjártó Péter és az iráni kereskedelmi miniszter részvételével. Ez annyira abszurd és bizarr információ volt, hogy oda is mentem megnézni, nem csak viccel-e valaki. Nos, nem. Szerettem volna - országgyűlési képviselőként - kicsit belehallgatni, miről beszélgetnek egy komoly nyugati embargó alatt álló országgal, de némi zavaradott tanácskozás után közölték, hogy mivel előzetesen nem regisztráltam, utólag már nem is tehetem. Mivel sehol nem láttam az eseményt nyilvánosan meghirdetve, nyílván csak megbízható elvtársak előtt nyílik meg a mesés iráni üzlet lehetősége.

Ami miatt ez az egész durva és szégyenletes:

- Iránban csak az utóbbi hetekben több száz embert öltek meg, akik amiatt lázadtak, mert egy “iszlám törvényeket megsértő” diáklányt agyonverték a rendőrök.

- Irán drónokat ad el az oroszoknak, amivel utóbbiak az ukrán civil lakosságot terrorizálják és az áramellátásukat támadják. A drónokban nyugati alkatrészeket is találtak az ukránok - könnyen lehet, hogy ezeket ilyen konferenciákon vásárolják.

- Irán komoly nyugati embargó alatt áll, leginkább az atomfegyver előállítását célzó programja miatt.”- írta Hadházy a Facebookon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató