2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Eltiltás várhat a szivárványos karszalagot viselő kapitányokra

A Bild úgy tudja, a Német Labdarúgó-szövetség attól tart, hogy nemcsak pénzbüntetés, hanem komolyabb szankció várhat arra, aki szivárványos karszalagot visel a katari világbajnokságon.



Németország és további nyolc európai válogatott szeretne szivárványos karszalagot viselni Katarban. A FIFA-nak nem tetszik az akció, mindeközben a DFB elnöke, Bernd Neuendorf úgy fogalmazott, kész elfogadni a nemzetközi szövetség által kirótt pénzbüntetést. 

Igen ám, de most nagyon úgy tűnik, hogy ennél többről lehet szó. A Bild úgy tudja, hogy a játékvezetőnek nagyon komolyan kell vennie a felszerelési szabályzatot. Mindez azt jelenti, ha például Manuel Neuer felveszi a szivárványos csapatkapitányi karszalagot, sárga lapot kaphat. Ha pedig a negyeddöntőig még egyszer besárgul, egy meccsre szóló eltiltást kap a szabályok értelmében. 

A német lap információi szerint a DFB jelenleg belső vizsgálatot folytat az ügyben. 

A franciáknak nincs ilyen gondjuk

Hugo Lloris, a francia válogatott csapatkapitánya kijelentette, hogy nem fog szivárványos karszalagot hordani a futball világbajnokságon.

"Amikor Franciaországba érkezik egy külföldi, azt akarjuk, hogy a szabályaink szerint éljen, és tisztelje a kultúránkat. Én is ezt fogom tenni Katarban."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató