2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Egymást köpködi Klicsko és Zelenszkij

A kijevi áramszünet kapcsán alakult ki ellentét a két politikus között.

Volt olyan hely, ahol napokig nem volt áram az ukrán fővárosban, miután az orosz hadsereg komoly tűz alá vette Kijevet. A szerdai támadások kapcsán Volodimir Zelenszkij kritizálta a főpolgármestert, amiért sok helyen 30 órán át nem volt áram a civil lakosság számára. Az ukrán elmondta, minőségi munkát vár el a főváros vezetőitől. 

Bár beszédében Zelenszkij nem említette Klicsko nevét, sokan úgy értelmezték beszédét, hogy a főpolgármestert kritizálja. Zelenszkij szerint rengetegen panaszkodnak amiatt, mert a hárommilliós Kijevben nem jut mindenkinek fűtött helyiség. 

A bokszolóból lett polgármester nem maradt adós a válasszal: a Bildnek úgy fogalmazott, hogy jelenleg kerülni kell a politikai vitákat, ugyanis szerinte az ukrán sikerek a nemzeti összetartásban keresendőek. Állítása szerint a főváros alkalmazottai rekordsebességgel orvosolják a problémát a rakétatámadás után. A német lap megjegyzi, Klicsko Zelenszkij ellenfelét, Petro Porosenkót támogatta a három évvel ezelőtti elnökválasztás során. 


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató