2023. február 09. - Abigél, Alex
EUR : 392.7
USD : 366.63
Időjárás ikon-1°

Elon Musk bejelentette a Twitter új felhasználóinak száma minden eddigi rekordot megdöntött

A milliárdos techguru arról is írt, hogy lehetségesnek tartja, hogy a Twitternek másfél éven belül havi egymilliárd felhasználója legyen.Elon Musk, a Twitter újdonsült vezérigazgatója szerint a közösségi médiaplatformra jelentkező új felhasználók száma minden eddigi rekordot megdöntött, ugyanakkor szembe kell néznie a hirdetők és a felhasználók tömeges elvándorlásával is. Ezen utóbbiak más platformokra menekülnek "az ellenőrzéssel és a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos aggodalmaik" miatt – írja a Reuters.

A regisztrációk a hónap közepén, napi szinten meghaladták a kétmilliót, ami 66 százalékos növekedést jelent a 2021-es év azonos hetéhez képest – közölte Musk egy szombaton késő este közzétett tweetben.

Azt is elmondta, hogy a felhasználók aktív percei rekordmagasságban vannak, átlagosan közel 8 milliárd aktív percet töltöttek naponta az elmúlt hét napban november 15-től, ami 30 százalékos növekedés a tavalyi év azonos hetéhez képest.

A gyűlöletbeszédet terjesztő kamuprofilok száma is csökkent a tavaly októberi adatokhoz képest. Musk szerint a platformon a hónap elején, a Twitter Blue elindítása előtt és után megugrottak a bejelentett kamuprofilok. Egy másik, vasárnap kora reggeli tweetjében Musk arról írt,

„lehetségesnek tartja, hogy a Twitter 12-18 hónapon belül meghaladja a havi egymilliárd felhasználót”.


A Vadhajtásokat is megtaláljátok a Twitteren és a Telegramon, illetve a Vk.com-on.

Le a cenzúrával!

Elon Musk egyébként szavazást indított a héten, és közölte, hogy az emberek döntöttek, ezért visszaengedi a letiltott profilokat a platformra...

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató