2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kijevben havazás várható, az előrejelzések szerint napokig fagypont alatt marad a hőmérséklet

Kijevben vasárnaptól heves havazás várható, miközben az ukrán fővárosban és környékén továbbra is milliók vannak áram és fűtés nélkül. A háború előtt 2,8 millió lakosú Kijevben várhatóan a jövő hét közepéig folytatódik a havazás, az előrejelzések szerint a hőmérséklet éjjel-nappal fagypont alatt marad.

A Reuters jelentése szerint az Ukrenergo hálózatüzemeltető szombaton azt közölte, hogy az áramtermelők a fogyasztási igényeknek csak a háromnegyedét tudták fedezni, emiatt országszerte korlátozásokra és áramkimaradásokra volt szükség. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy Ukrajna 27 régiója közül 14-ben és Kijevben is korlátozták az áramfelhasználást, minden régióban „több mint 100 ezer” fogyasztót érintően.

Oroszország legutóbbi, szerdai bombázása az eddigi legnagyobb károkat okozta az ukrán energetikai infrastruktúrában, így emberek milliói maradtak áram, víz és fűtés nélkül. Oroszország azt állítja, hogy nem a polgári lakosságot veszik célba. A Kreml szerint az energetikai infrastruktúrát ért csapások annak a következményei, hogy Kijev nem hajlandó tárgyalni.

(Guardian)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató