2023. január 29. - Adél
USD : 356.65
EUR : 388.18
Időjárás ikon

Lengyel NATO nagykövet: üresek a fegyverraktárak Ukrajna támogatása miatt

Számos NATO-tagállam már szembesült azzal, hogy kiürült a fegyver- és haditechnikai készlete, amelyet átadna Ukrajnának – jelentette ki Tomasz Szatkowski, a szövetség lengyel nagykövete az RMF FM rádiónak adott interjúban.Ez volt a válasza arra a kérdésre, hogy a NATO-országok mostanában miért nem voltak olyan aktívak az ukrán hadsereg felfegyverzésében, mint korábban.

A RIA Novosztyi szerint Szatkowski elmondta, hogy egyrészt a Nyugatnak szembe kell néznie a közvélemény fáradtságával, amely sok országban döntő tényező volt az Ukrajna támogatására irányuló politikában.

“A másodsorban a katonai felszerelés és fegyverraktárak kiürülése. És sok ország már szembesült ezzel – fenntartják a minimális (harci) képességüket, vagy továbbra is támogatják Ukrajnát” – mondta.

Ugyanakkor Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azt mondta, hogy továbbra is segíteni kell Ukrajnát – emlékeztetett a nagykövet.
 
Értékelése szerint a főtitkár “elég messzire megy nyilatkozataiban vagy felhívásaiban”.
 
Stavros Atlamazoglu nyugalmazott NATO-tiszt korábban a 19FortyFive számára írt cikkében úgy vélekedett, hogy az ukrán hadsereg “logisztikai rémálom” előtt áll a lövedékek intenzív pazarlása és a többféle tüzérségi rendszerek miatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató