2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Női ruhákat lopott a transznemű amerikai tisztviselő

Az amerikai nem-bináris tisztviselőt, Sam Brintont rajtakapták, hogy ellopott egy bőröndnyi női ruhát - írja az Alpha News.



"Sam Brintont, a szövetségi kormányzat egyik első nyíltan nemi identitású alkalmazottját azzal vádolják, hogy ellopta egy női utas csomagját a minneapolisi repülőtéren" - jelentette Anthony Gotzkowski rovatvezető.

A minneapolisi repülőtér rendfenntartó szervei szeptember 16-án kapták a bejelentést az eltűnt poggyászról. Az áldozat a poggyászkiadó szalaghoz ment, hogy visszaszerezze a poggyászát, de az nem volt ott. A biztonsági kamerák felvették, ahogy Brinton a bőröndjét a poggyászkiadóból kiveszi, és az áldozat megerősítette, hogy a videón látható poggyász az övé. Azt is elmondta, hogy a bőrönd és tartalmának értéke körülbelül 2300 dollár volt.

A rendőrök telefonbeszélgetést folytattak a tolvajjal, amelynek során nem ismerte be azonnal a lopást.

"Brinton azt mondta, hogy véletlenül elvitte valaki más csomagját, mert fáradt volt" - jegyezte meg Gockowski.

A rendőrség felszólította a tisztviselőt, hogy adja vissza a táskát, de az áldozat még nem kapta vissza. Sam Brinton ügyében a bírósági meghallgatást december 19-re tűzték ki.

Sam Brinton az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának Kiégett Üzemanyag- és Hulladékgazdálkodási Hivatalának helyettes vezetőhelyettese. Ő volt az első nyíltan nemi identitással rendelkező alkalmazott az amerikai kormányzatban, és híres lett a sminket és női ruhát használó megjelenéséről.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató