2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Pankotai Lili bejelentette: megfélemlítettek az iskolában

A Vadhajtások.hu által támadott pécsi diáklány szerint a volt iskolájában megfélemlítették és mindent megtettek azért, hogy önszántából elmenjen.

Hétfőn hivatalosan is a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákja lettem – mondta Pankotai Lili a Szabadpécsnek adott interjújában. Azt is elmondta, mivel érettség után úgyis felköltözött volna Budapestre, így ennek figyelembevételével kerestek iskolát.

A pécsi diáklány két hete közölte, hogy elmegy a Ciszterciből. Most elmondta, hogy ő döntött a távozás mellett, nem rúgták ki. Ugyanakkor nem önszántából tett így. Mint mondta, „a döntésemet nagyban befolyásolta a légkör, az iskolán belül történtek, és a nyomás, amit annak a célnak az eléréséért tettek rám, hogy önszántamból hagyjam el az iskolát. Én nyilvánvalóvá tettem az igazgatóságnak az első megbeszélésen, hogy ugyanúgy, és ugyanitt szeretném folytatni a tanulmányaim. Sajnos, ez a későbbiekben sem sikerült, így kénytelen voltam távozni”.

Azt is hozzátette, hogy érték atrocitások, ezért is döntött a távozás mellett.

Például kiküldött az osztályfőnököm óráról. Ezután közölte az osztállyal, hogy velem nem hajlandó elmenni az osztálykirándulásra, így beszéljék meg velem, hogy én ne menjek, különben az egész osztályt nem viszi el.
– mondta.

 A szalagavatóval kapcsolatban is ilyen kijelentések voltak – tette hozzá.

Szerinte így célba ért az üzenet, hogy nem szívesen látják ott:

Az érzelmi sakkban tartás, megfélemlítés minden skáláját átjártam abban a 3 hétben, amit a beszédemet követően még eltöltöttem a Nagy Lajosban.

Emellett az igazgató közölte vele, hogy egy tanár kivételével mind azt mondta, hogy nem tudna vele együtt dolgozni. Kirúgni ugyanakkor szerinte nem akarták, mert mint mondta: nem akartak mártírt csinálni belőle.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató