2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

USA: minden eszközt be kell vetni Észak-Korea fegyverprogramjainak korlátozására

A tisztviselő szerint továbbra is szorosan együttműködnek a szövetségeseikkel és a partnereikkel, hogy megfelelően kezeljék a helyzetet, ám a „diplomácia ajtaja” sincs zárva.

Adrienne Watson, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának (NSC) szóvivője kijelentette, miszerint az Egyesült Államok és szövetségesei minden szükséges eszközt be fognak vetni annak érdekében, hogy korlátozzák az észak-koreai fegyverprogramok további előrehaladását.

Ez nem sokkal azután hangzott el, hogy az USA, Dél-Korea és Japán szankciókat vezetett be észak-koreai tisztviselők és szervezetek ellen, amiért azok támogatták az ország illegális fegyverfejlesztési programjait.

A pénteken kiadott közleményében Watson arra is kitért, hogy ez egy jól összehangolt fellépés volt, amely voltaképp sikeresnek bizonyult, hiszen Észak-Korea ilyen jellegű tevékenykedése némiképp lassult – írta a Yonhap News Agency.

A tárgyalások sincsenek kizárva

Majd hozzátette, ez azzal is járt, hogy Phenjan „még kétségbeesettebb módszerekhez kezdett folyamodni” a bevételszerzés érdekében, ami azt bizonyítja, hogy az ország a nemzetközi nyomás hatására módosítja a taktikáját.

A szóvivő kiemelte, erre való tekintettel továbbra is szorosan együttműködnek a szövetségeseikkel és a partnereikkel, hogy megfelelően kezeljék az Észak-Korea által jelentett fenyegetéseket, miközben amellett is elkötelezettek, hogy kapcsolatot teremtsenek velük.

„Korábban is világossá tettük, hogy a diplomácia ajtaja nincs zárva előttük, ám ehhez Phenjannak fel kell hagynia a destabilizáló akcióival, és elköteleznie magát amellett, hogy tárgyalás útján rendezzük el a dolgokat”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató