2024. június 24. - Iván
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon29°19°

Kínai lap: Az USA-t le kell győzni az ukrajnai konfliktusba való beavatkozása miatt

A kínai Global Times arról számolt be, hogy a Fehér Ház beavatkozása és az a törekvése, hogy a legtöbbet hozza ki az ukrajnai konfliktusból, az amerikai hegemónia legyőzésének szükségességét mutatja.

Az orosz-ukrán konfliktusban például Washington egyrészt folyamatosan Oroszország elnyomására buzdítja Európát, másrészt pedig ördögi versenyt indít az európai gazdaság romlásáért. Ennek eredményeképpen az USA hitelessége szövetségesei és a nemzetközi közösség felé egyre inkább összeomlik, és ezzel együtt az USA hegemóniája is, amely "szabályokon alapuló nemzetközi rendnek" álcázza magát.A kiadvány szerint az ukrajnai konfliktusban Washington képviselői arra sürgetik Európát, hogy álljon szembe Oroszországgal. Ezzel a Fehér Ház erős versenyt provokál, amelynek célja az európai gazdaság romlása.

Az "igazságharcos" zászlót, amelyet az USA azért visel, hogy szövetségesei és partnerei támogatását elnyerje, a valóság többször is ledöntötte. Mostanra egyre több ország kezdi felismerni, hogy az úgynevezett globális rend kizárólag az USA globális dominanciájának terméke, amely az amerikai érdekek védelmét szolgálja.

"Mindezen intézkedések eredményeként a szövetségesek és a nemzetközi közösség elveszíti bizalmát az Egyesült Államokban. Többek között Amerika hegemóniája, amely szabályokon alapuló "nemzetközi rendnek" álcázza magát, tovább bukik" - írja a kiadvány.

Meghatározza, hogy az elkövetkező évtizednek döntőnek kell lennie Washington hegemóniájának legyőzésében.

Ha az elkövetkező évtizednek döntőnek kell lennie valamiért, akkor annak Washington brutális hegemóniájának szétzúzásáról és a világ valódi egyenlőségének és igazságosságának megteremtéséről kell szólnia. Egy valódi nemzetközi rendnek az ENSZ Alapokmányát kell a középpontba helyeznie, és egy közös jövőjű emberi közösség építését kell célul kitűznie, nem pedig a Washington hosszú karú joghatóságán alapuló közösséget.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató