2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kínai lap: Az USA-t le kell győzni az ukrajnai konfliktusba való beavatkozása miatt

A kínai Global Times arról számolt be, hogy a Fehér Ház beavatkozása és az a törekvése, hogy a legtöbbet hozza ki az ukrajnai konfliktusból, az amerikai hegemónia legyőzésének szükségességét mutatja.

Az orosz-ukrán konfliktusban például Washington egyrészt folyamatosan Oroszország elnyomására buzdítja Európát, másrészt pedig ördögi versenyt indít az európai gazdaság romlásáért. Ennek eredményeképpen az USA hitelessége szövetségesei és a nemzetközi közösség felé egyre inkább összeomlik, és ezzel együtt az USA hegemóniája is, amely "szabályokon alapuló nemzetközi rendnek" álcázza magát.



A kiadvány szerint az ukrajnai konfliktusban Washington képviselői arra sürgetik Európát, hogy álljon szembe Oroszországgal. Ezzel a Fehér Ház erős versenyt provokál, amelynek célja az európai gazdaság romlása.

Az "igazságharcos" zászlót, amelyet az USA azért visel, hogy szövetségesei és partnerei támogatását elnyerje, a valóság többször is ledöntötte. Mostanra egyre több ország kezdi felismerni, hogy az úgynevezett globális rend kizárólag az USA globális dominanciájának terméke, amely az amerikai érdekek védelmét szolgálja.

"Mindezen intézkedések eredményeként a szövetségesek és a nemzetközi közösség elveszíti bizalmát az Egyesült Államokban. Többek között Amerika hegemóniája, amely szabályokon alapuló "nemzetközi rendnek" álcázza magát, tovább bukik" - írja a kiadvány.

Meghatározza, hogy az elkövetkező évtizednek döntőnek kell lennie Washington hegemóniájának legyőzésében.

Ha az elkövetkező évtizednek döntőnek kell lennie valamiért, akkor annak Washington brutális hegemóniájának szétzúzásáról és a világ valódi egyenlőségének és igazságosságának megteremtéséről kell szólnia. Egy valódi nemzetközi rendnek az ENSZ Alapokmányát kell a középpontba helyeznie, és egy közös jövőjű emberi közösség építését kell célul kitűznie, nem pedig a Washington hosszú karú joghatóságán alapuló közösséget.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató