2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Diák forradalmár: már nem tervezünk nagyobb demonstrációkat, mert hideg van

Nakos Dimitros Alexandros felforgató "diák-aktivista" az egyik ukrán propagandalapnak nyilatkozott. A "forradalmár" a tüntetésekről, virrasztásokról, bulikról beszélt. 

Mesélt a nehéz napokról...

"Az első napok voltak a legnehezebbek, mert akkor még tűz sem volt, és a sátrak nagy része sem állt. Akkor nem is volt ilyen jó hangulat, tényleg csak fagyoskodás volt, de az utóbbi napokban, főleg az utolsó este szerettük volna feldobni a hangulatot, hogy minél többen itt legyenek. Ezért van most ez. Zenét eddig is hallgattunk, de most tényleg kicsit bulisabbra vettük az utolsó estét. Eddig inkább a tűz mellett ültünk (már amikor volt tűz), illetve kevesebben is voltak, mint most."

Megkérdezték, hogy mit csinálna most a tüntetések helyett - így válaszolt:

– Valószínűleg otthon lennék, tanulnék, az érettségire készülnék. De most tényleg más a helyzet, a tiltakozásokon van a hangsúly. Február óta ez teszi ki a napjaimat, hogy folyamatosan szervezzük a tüntetéseket, találjuk ki, milyen új formát tud ölteni a szolidaritás, a kiállásunk.

Aztán szóba került a legnagyobb ellenségük - a tél.

Ezért is hagyjuk abba most itt a virrasztás, mert már nagyon hideg lesz.

- mondta, majd hozzátette:

december 9-én lesz egy nagy tüntetésünk, de utána már nem tervezünk nagyobb demonstrációkat, amíg hideg van, mert az időjárás kezd nagyon ellenünk dolgozni. Így lesz idő megtervezni a következő megmozdulásokat, például hogy a szünet után mit fogunk csinálni. Készülünk a tavaszra, meg arra, hogy március 16–án lesz egy éve, hogy megszerveztük az első tüntetésünket, és az évfordulóra egy nagyon jó tüntetést szeretnénk újra összehozni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató