2024. június 18. - Arnold, Levente
EUR : 396.04
USD : 369.89
Időjárás ikon30°20°

Kamu Geri átadja a „szuperzöld” Blaha Lujza teret egy darab fával a betontenger közepén

Végéhez ért a Blaha Lujza tér sokáig húzódó rekonstrukciója. A teret holnap adják át. Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán többször posztolt a felújításról, sőt még azt is írta, hogy a megújult Blaha Lujza tér nem zöld, hanem „szuperzöld” lesz.

Úgy tudni ugyanakkor, hogy a munkálatok mostanra négyszázmillió forinttal kerülnek többe az eredetileg tervezettnél, miközben jóval szűkebb tartalommal valósult meg a beruházás.

Egyrészt a Blaha Lujza tér felújítására valóban voltak tervei a korábbi városvezetésnek, de a felújítását nagymértékben újra kellett terveznünk, mert nem tartottuk eléggé zöldnek – így reagált még az évértékelő rendezvényén Karácsony Gergely főpolgármester a Magyar Nemzetnek, amikor arról kérdezték, miért csúsznak a belvárosi tér felújításának munkálatai.

Viszont összehasonlítva az előző vezetés látványterveit a mostanival, nem úgy tűnik, hogy Tarlós Istvánék ne gondoltak volna a zöldfelületek növelésére.

A beruházást még 2019-ben, sajtótájékoztatón jelentette be a korábbi főpolgármester, miszerint mintegy kétmilliárd forintból várhatóan az év végére valósulhat meg a Blaha Lujza tér rekonstrukciója.

Mostanra egyébként a csigalassú tempóban haladó munkálatok befejezéséről nem volt egyértelmű álláspontja a jelenlegi városvezetésnek: míg Karácsony Gergely kabinetfőnöke, Balogh Samu azt ígérte, 2022 végéig adják át a teret, a BKK többször őszi befejezést emlegetett.

 

Kamu Geri be is mutatta az egydarab fáját a Facebookon: 


 
 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató