2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Újabb rendőrt ítéltek el George Floyd haláláért

J Alexander Kueng volt minneapolis-i rendőr három és fél év börtönbüntetést kapott azért, mert aktív részt vállalt a drogos, afroamerikai bűnöző George Floyd halálával végződő letartóztatásában. Ő volt a negyedik rendőr, akit George Floyd ügyével kapcsolatban elítéltek.



Kueng, aki nem sokkal az eset előtt csatlakozott a minneapolis-i rendőrséghez, a hátán térdelve segített a földre szorítani George Floydot, miközben kollégája, Derek Chauvin percekig a férfi nyakán térdelt, ezzel a halálát okozva.George Floyd mindeközben, amíg eszméleténél volt, azt mondogatta a rendőröknek, hogy nem kap levegőt, és meg fog halni.

Chauvint 2021 áprilisában bűnösnek találták gyilkosság vádjában és 22,5 év börtönbüntetésre ítélték. (Az orvosi jelentések megállapították, hogy Floyd szervezetében drog volt - apró érdekességként érdemes megjegyezni)

Kueng még októberben vádalkut kötött az ügyészséggel, bűnösnek vallotta magát emberölés vádpontjában, cserébe nem gyilkossággal vádolták meg, ami komolyabb börtönbüntetést vonna maga után. Egy harmadik, a letartóztatásban részt vett rendőr, Thomas Lane májusban szintén vádalkut kötött és bűnösnek vallva magát bűnpártolásban. Őt az ellene zajló állami büntetőperben három, a szövetségi perben két és fél év börtönre ítélték, amit egyszerre tölt le. A negyedik rendőr, Tou Thao tartotta vissza a letartóztatás helyszínén egyre gyülekező tömeget, miközben Kueng és Chauvin Floyd-on térdelt. Őt szintén 3 és fél év börtönre ítélték. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató