2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Meloni olasz miniszterelnök barátnője volt a római kávéházi lövöldözés egyik áldozata

„Mindannyiótokat megöllek” – kiáltotta a férfi a kávéházban.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnöknő egyik barátnője volt annak a lövöldözésnek a halálos áldozata, amely egy római kávézóban történt vasárnap, írta a Guardian.

A kávézóban egy lakógyűlést tartottak, amikor egy 57 éves férfi belépett és lövöldözni kezdett.

„Mindannyiótokat megöllek” – kiáltotta a férfi az egyik szemtanú beszámolója alapján, majd három embert megölt, hármat pedig megsebesített. A szemtanú azt állította, hogy a férfinek sorozatos vitái voltak a lakóközösséggel. Végül maguk a lakók fegyverezték le a férfit, mielőtt kiérkezett volna a rendőrség.

A lövöldözés után Giorgia Meloni az Instagramon posztolt egy képet magáról és az egyik áldozatról, Nicoletta Golisanóról, részvétét kifejezve a nő és a többi áldozat családjának. Meloni azt írta, Golisano egy 10 éves gyereket és férjét hagyta hátra. „Nicoletta védelmező anya, őszinte és diszkrét barát, erős és törékeny nő volt egyszerre. De mindenekelőtt profi szakember volt, akinek nem mindennapi kötelességtudata volt. Ez a kötelességtudat vitte oda egy vasárnap reggel, ahol egy férfi arra várt, hogy két másik nővel együtt agyonlője őt egy római társasházi gyűlésen. Nem helyes így meghalni. Nicoletta boldog volt, és gyönyörű, abban a piros ruhában, amelyet néhány hete vett az 50. születésnapi partijára. Számomra mindig is ilyen szép és boldog lesz” – írta.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Giorgia Meloni (@giorgiameloni) által megosztott bejegyzés

 

A rendőrség nem árulta el, mi volt a lövöldözés indítéka, és Meloni sem utalt rá, hogy politikai indíttatású lett volna a támadás.

A miniszterelnök azt közölte, hogy azt a lőteret, ahonnan a támadás során fegyver származott, bezárták, és a hatóságok vizsgálat alá vonták.

Roberto Gualtieri, Róma polgármestere hétfőre rendkívüli biztonsági értekezletet hívott össze, miután az erőszak súlyos epizódjának nevezte a lövöldözést.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató