2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Görögországban is vizsgálat indult az EP-korrupciós botrány ügyében

Az athéni pénzügyi ügyészség előzetes vizsgálatot indított korrupció és pénzmosás gyanújával a Belgiumban őrizetbe vett Eva Kaili európai parlamenti képviselő ellen - jelentette az ERT görög közmédia.



"Együttműködve a belga igazságszolgáltatással, amely a Katarral kapcsolatos, nagy botrányt kiváltó állítólagos korrupció ügyében folytat nyomozást az Európai Parlament volt alelnöke ellen, Hrisztosz Bardakisz pénzügyi ügyész vizsgálatot rendelt el (Eva Kaili ügyében) megvesztegetési pénzek elfogadása és pénzmosás vádjával" - idéztek a médiában egy ügyészségi illetékest.

Hrisztosz Bardakisz két ügyészhelyettest bízott meg a nyomozással, és kérte a belga igazságszolgáltatást a Kaili-üggyel kapcsolatos dokumentumok másolatának átadására és a görög fél tájékoztatására a nyomozás előrehaladásáról.

A görög illetékes szerint azonban a görög ügyészeknek meg kell várniuk a brüsszeli vizsgálat eredményeit, mielőtt megkezdik az esetleges görögországi bűnvádi eljárást.

Kosztasz Ciarasz görög igazságügy-miniszter hétfőn kijelentette: egyértelmű, hogy Görögország szükség esetén "segítséget nyújt a belga hatóságoknak".

Az őrizetbe vett EP-alelnök athéni ügyvédje, Mihalisz Dimitrakopulosz szerint védence "nem tudott a nagy mennyiségű készpénz létezéséről, amelyet brüsszeli lakásán találtak a belga nyomozók".

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató