2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Holland riporter az RT-nek: Németország teljes diktatúra ma

 Az EU állítólag arra készül, hogy a jövőbeni kilencedik korlátozási csomaggal az orosz médiacsatornákat veszi célba, befagyasztja az ANO TV-Novosztyi, a Russia Today anyacégének vagyonát, és visszavonja az engedélyeket attól a néhány csatornától, amelyik még rendelkezik velük a szövetségen belül.



Az RT az orosz média ellen tervezett újabb széleskörű támadásról Sonja van den Ende holland riporterrel beszélgetett, aki szerint

a mostani katasztrófa ürügy lett arra, hogy megerősítsék a szólásszabadság évek óta tartó nyugati elnyomását.

"Ezt teszik a nyugati országok a különleges katonai művelet kezdete óta, sőt már azelőtt is. Még a szíriai háború, az iraki, afganisztáni és líbiai háborúk előtt is" - tette hozzá van den Ende.

Németország többször is célkeresztbe vette az RT-t és különösen annak német nyelvű részlegét, az RT DE-t. A legutóbbi kezdeményezést e téren a héten Andrea Lindholz képviselő, a CDU/CSU parlamenti frakciójának elnöke vetette fel, aki egy külön jelentési iroda létrehozását tervezi az "orosz dezinformációval" való szembenézésre.

A képviselő szerint nem szabad alábecsülni az orosz propaganda és dezinformáció állítólagos "veszélyét Németországban", főként a pénzügyi nehézségekre tekintettel, "amikor minden egyre drágább, fennáll a veszélye annak, hogy az emberek fogékonyabbak lesznek az oroszbarát hamisítványokra".

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató