2023. február 06. - Dóra, Dorottya
EUR : 384.95
USD : 352.2
Időjárás ikon-1°

Zelenszkijék kiakadtak a FIFA-ra, amiért nem hagyják lejátszani a videóüzenetüket a világbajnoki döntő előtt

Volodimir Zelenszkij irodája bírálta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA), amiért nem volt hajlandó megmutatni videoüzenetét a katari világbajnokság döntőjének kezdete előtt - jelentette a CNN.Az Argentína-Franciaország világbajnoki döntőt december 18-án játsszák a katari főváros, Doha Lusail Stadionjában. A mérkőzés kezdőrúgása moszkvai idő szerint 18 órakor lesz. Az ukrán hatóságokat arról tájékoztatták, hogy a FIFA politikailag elfogultnak tartja a videóüzenetet. Gianni Infantino FIFA-elnök pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a futballpálya nem a politikai akciók és tiltakozások helye.

A hivatal szerint a videóüzenet vetítésének betiltásáról szóló döntés azt bizonyíthatja, hogy "a FIFA elvesztette a labdarúgás értékének a megértését". Kijev azt is jelezte, hogy a végleges elutasítás esetén saját maga terjeszti a videót.

A Strana.ua napilap idézte Zelenszkij sajtótitkárát, Szerhij Nyikiforovot, aki azt mondta, hogy Kijev és a FIFA még nem jutott megállapodásra a közvetítésről. "De még van idő, a FIFA még meggondolhatja magát" - tette hozzá Nikiforov.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató