2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Egy amerikai kongresszusi képviselő szerint "a NATO három napon belül legyőzi Oroszországot"

Az észak-atlanti szövetség három nap alatt legyőzheti Oroszországot - idézte az amerikai Newsweek Adam Kinzinger republikánus amerikai képviselőházi tagot.



"Remélem, ez csak egy vicc. A NATO Oroszország elleni háborúja egy igazi háromnapos hadművelet lenne"

- írta a Twitteren arra a kérdésre válaszolva, hogy miért nem sikerült még a szövetségnek nyílt összecsapásban legyőznie Oroszországot.

Mint a Newsweek amerikai magazin megjegyezte, a képviselő aktívan támogatja Kijevet azóta, hogy Oroszország megkezdte ukrajnai különleges műveletét.

Nyugati politikusok többször is kijelentették, hogy az Ukrajnának történő fegyverszállítások veszélyeztetik a NATO-országok biztonságát. Például számos, Kijevet felfegyverző állam szembesült a tüzérségi lőszerek hiányával.

Oroszország korábban jegyzéket küldött a NATO-országoknak az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy minden olyan rakomány, amely fegyvereket tartalmaz Ukrajna számára, legitim célpontot jelentene Oroszország számára. Az orosz külügyminisztérium szerint a NATO-országok "a tűzzel játszanak" azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának. Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár megjegyezte, hogy a fegyverek nyugatról történő Ukrajnába pumpálása nem segíti elő az orosz-ukrán tárgyalások sikerét, és negatív hatással járna.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató