2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Trump fia: "Az FBI összejátszott a Big Tech-vel, hogy cenzúrázza a Hunter Biden laptopbotrányt"

Újabb anyagokat osztottak meg Elon Muskék a Twitterrel kapcsolatban.

A hétfőn nyilvánosságra hozott belső céges dokumentumok szerint az FBI nyomást gyakorolt a Twitterre, hogy elhallgattassa a The Post nagy durranását (Joe Biden fiának) Hunter Biden laptopjáról, figyelmeztetve, hogy "az csupán egy orosz hacker és szivárogtató" művelet része lehet - persze ez mind hazugság volt.

Az új tulajdonos Elon Musk által engedélyezett "Twitter-akták" legutóbbi kiadása további példákat szolgáltatott arra is, hogy Jim Baker, az FBI korábbi vezető jogásza milyen szerepet játszott a The Post tudósításainak visszaszorításában, miközben a Twitter helyettes általános jogtanácsosaként dolgozott, amely állásból Musk e hónap elején kirúgta őt.

A független újságíró, Michael Shellenberger által a Twitteren közzétett dokumentumokból kiderült, hogy a Twitter korábbi bizalmi és biztonsági vezetőjével, Yoel Roth-tal Elvis Chan FBI-ügynök vette fel a kapcsolatot néhány órával azelőtt, hogy a The Post 2020. október 14-én megjelentette az első Hunter Bidenees/laptopos sztorit.

Chan egy speciális, egyirányú kommunikációs csatornán küldött Rothnak és legalább egy másik személynek 10 dokumentumot 2020. október 13-án este, és kérte, hogy erősítsék meg az átvételt - állapította meg Shellenberger.

Körülbelül két és fél órával korábban a Hunter Biden ügyvédje, George Mesires felhívta és e-mailben értesítette a delaware-i számítógépjavító műhely tulajdonosát, John Paul Mac Isaacet, miután a The Posttól megtudta, hogy az elhagyott laptopról szerzett fájlokon alapuló első cikket másnap fogják megjelentetni.

2020. október 14-én hajnali 5 órakor a The Post közzétette az első brutális leleplező cikket a sok közül, amely Hunter Biden megkérdőjelezhető külföldi üzleti ügyleteit tárta fel - amelyek részleteit a laptopjának merevlemezén rejtették el.

Mac Isaac figyelmeztette az FBI-t a laptopon lévő bűnügyi bizonyítékokra, és a szövetségiek még 2019 decemberében lefoglalták a számítógépet. Kilenc hónappal később, miután semmit sem hallott a nyomozókról, Mac Isac átadta a laptop egy példányát Trump ügyvédjének, Rudy Guilianinak. 

Giuliani pedig a The Postnak adta át a terhelő tartalmak tárházát.

A The Post történetét azonban a Facebook és a Twitter egyszerűen elhallgatta, és a cikk megjelenése után ideiglenesen betiltotta a kiadványt. A mainstream csatornák is figyelmen kívül hagyták vagy hiteltelenné tették, közülük sokan hónapokkal később csendben alátámasztották a jelentést.

Bár a Chan által küldött dokumentumok tartalma nem ismert, az időzítés gyanús, és összhangban volt az FBI azon törekvéseivel, hogy a "választásokba való külföldi beavatkozás" elleni védelemre hivatkozva elnyomja a szabad véleménynyilvánítást a platformon - mondta Shellenberger.

Chan lépésére azután került sor, hogy "ideiglenes, szigorúan titkos biztonsági engedélyeket intézett a Twitter vezetői számára", hogy az FBI a 2020. november 3-i választások előtt 30 nappal kezdődően figyelmeztetni tudja őket az állítólagos fenyegetésekre.

2020 júliusában, három hónappal azelőtt, hogy a The Post nyilvánosságra hozta a Hunter Biden laptop-sztorit, Chan e-mailben javasolta Rothnak, hogy a választások napja előtt 30 nappal kezdődően a Twitter vezetői ideiglenes biztonsági engedélyt kapjanak, hogy megvitathassák a feltételezett fenyegetéseket az FBI tisztviselőivel.

"Te választhatod ki, hogy kik lennének ezek" - írta Chan.

Elvis Chan



Roth ezt követően eskü alatt tett nyilatkozatában elismerte, hogy a szövetségiek arra bíztatták, hogy a Hunter Biden laptopjáról szóló bármilyen tudósítást "orosz "hack és szivárogtató" műveletnek tekintsen".

Chan pedig később eskü alatt elismerte, hogy az FBI figyelmeztetései túlzóak voltak.

"A vizsgálataink során nem láttunk hasonló, egymással versengő behatolásokat, mint ami 2016-ban történt" - mondta Chan, nyilvánvalóan a Demokratikus Nemzeti Bizottság e-mailjeinek hírhedt orosz hackelésére utalva.

A szövevényes történetről a Nvpost is beszámolt. Katt ide a részletekért!

Trump fia is kommentálta a botrányt:

Az FBI összejátszott a Big Tech-vel, hogy cenzúrázza a Hunter Biden laptopbotrányt, és beavatkozzon a 2020-as választásokba Trump megállítása érdekében.

Tehát alapvetően az FBI dollármilliókat fizetett a Twitternek, hogy beavatkozzon a választásokba! - tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató