2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Fordulat: Eva Kaili ügyvédje szerint védencét tőrbe csalta élettársa

Ugyan Eva Kaili, szocialista EP képviselő korábban részleges beismerő vallomást tett a vele és társaival kapcsolatos uniós, korrupciós ügyben, most mégis úgy tűnik kibúvót keresnek neki. A politikus élettársa ugyanis elismerte,  hogy tagja volt egy olyan lobbiszervezetnek, amelyet Marokkó és Katar is arra használt, hogy beavatkozzon az Európai Parlament döntéseibe. Kaili ügyvédje pedig azzal rukkolt elő, hogy védence élettársa átverésének az áldozata. 



Mint arról korábban mi is beszámoltunk, részleges beismerést tett Eva Kaili, az Európai Parlament volt alelnöke; eszerint arra utasította apját, hogy rejtse el az otthonában a későbbi házkutatások során megtalált készpénz nagy részét. A belga rendőrség közlése szerint közel 1,5 millió eurót foglaltak le a brüsszeli régióban házkutatások során a korrupciós ügyben. Eva Kailit pedig jelenleg a  belgiumi Haren börtönének női részlegében tartják fogva.

Ennek ellenére most Kaili ügyvédje azt állítja, hogy védence nem ismerte el, hogy ő kérte meg a saját apját készpénz elrejtésére. A jogász, Michalisz Dimitrakopulosz állítása alapján a katari korrupciós ügyben a felelősség valójában Eva Kaili partnerét terheli, akit szintén őrizetbe vettek.

Úgy érzi, az élettársa elárulta. Megbízott benne, de ő elárulta.

Az ügyvéd úgy látja, szabadon kellene engedni a politikust. A bíróság csütörtökön dönt majd ebben az ügyben.

MINDENT MEGTENNE KAILI ÉLETTÁRSA, HOGY SZERELME KISZABADULJON

A politikusnő élettársa, az olasz Francesco Giorgi egy belga szocialista EP-képviselő, aki Marie Arena asszisztenseként dolgozott és vallomása során elismerte, hogy tagja volt egy olyan lobbiszervezetnek, amelyet Marokkó és Katar is arra használt, hogy beavatkozzon az Európai Parlament döntéseibe. Ugyanakkor az élettársa azt is mondta, hogy

Bármit megteszek azért, hogy az élettársam kiszabaduljon, és a 22 hónapos lányunk mellett lehessen.

A vallomásában továbbá az egyik bűntársukat tette a féri felelőssé mindenért, nevezetesen a korábbi olasz nemzetiségű európai parlamenti képviselőt, Pier Antonio Panzerit, mert szerinte az egész kiötlője ő volt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató