2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Már a Népszava is noszogatja a fővárost, hogy be kéne fejezni a metrófelújítást

A lap szerint újra hónapokkal csúszik a hármas metró felújítása.

A Népszava szerint az utolsó két megállót legkorábban jövő májusban használhatják majd az utasok, ami a '19-es ütemtervet nézve egy évet késik a rekonstrukció befejezése. 

Még 2020 őszén is 2022 végi átadásról beszéltek, ami később márciusra csúszott”

–írja a lap, melynek információit a fővárosi közlekedési vállalat is megerősítette.

A BKV azt írta lapnak, hogy a kivitelezőkkel történt egyeztetések után „sikerült egy új ütemtervet kialakítani. Bár az M3 metróvonal felújításának befejezését 2023 márciusára terveztük, a megújult Nagyvárad tér és Lehel tér végül 2023 májusától fogadhat az utasokat. A metrófelújítás felújítás szempontjából kulcsfontosságú két állomást 2022 májusában zárták le az utasok előtt, azóta több előre nem látható műszaki probléma merült fel, így egy év szükséges a teljes korszerűsítéshez”.

A BKV szerint a legforgalmasabb és egyben közlekedési csomópont szerepét betöltő Deák Ferenc téri és a szintén a városközponti Ferenciek tere állomást már jövő januárban visszaadják az utasforgalomnak.

Így onnantól a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között metrószerelvényekkel lehet utazni.

Jövő tavaszra az Arany János utca és Nyugati pályaudvar állomások is elkészülnek, valamint az utólagosan akadálymentesített Dózsa György úti állomást is átadják, így a metrószerelvények a teljes M3 metróvonalon közlekednek, azért azt hozzá kell tenni, hogy sem a Nagyvárad téren, sem a Lehel téren nem állnak meg a metrók, ide állomáspótló buszokkal lehet majd közlekedni.

A részleges avatásokat akkor találta ki a BKV, amikor a csúszás körömszakadtáig való tagadása már nem volt tartható, ahogy a vonal teljes zárlata sem”

– írja a Népszava.

Váratlan helyről kaptak kritikát Karácsonyék
A Népszava úgy fogalmaz, a jövő május nagyon közel van a hatályos uniós támogatási szerződésben meghatározott céldátumhoz, a projekt fizikai befejezésének határideje ugyanis a kontraktus szerint 2023. június 29.

Addigra rendezni kellene a felszínt is. Nem lenne jó belefutni egy újabb pénzügyi fiaskóba.

– szúrtak oda Karácsonynak. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató