2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Ukránok: „Oroszország már vesztett február 24-én reggel, csak még nem vette észre”

A HVG nevű ukrán propagandalapnak nyilatkozott Zelenszkij tanácsadója.

A liberális lap ennyit közölt, a többit pénzért olvashatják az olvasóik.

Mihajlo Podoljak: Ma Ukrajna Európa szíve, és itt megélhető, milyen az emberi élet valódi természete. Egyenes adásban lehet követni, ahogy egy új típusú Európa születik, ahol az értékek nem csupán hangzatos szavak, de cselekvő valóság. Ahol a verseny valóban verseny, és nem annak álcája mögé bújtatott korrupció és szemfényvesztés. Ha sikerül, nagyot fog változni Európa arca: pirospozsgás lesz, egészségesebb, mint valaha.

Február 23-án egy interjúban azt nyilatkozta, nem lesz teljes körű invázió. Nem számítottak a háborúra?

M. P.: Senki a világon – a sokkal szélesebb körű hírszerzéssel rendelkező partnereket is beleértve – nem számított ilyen mértékű invázióra. Elképzelhetetlen volt, hogy az Orosz Föderáció több tucat taktikai támadó repülőgéppel, több tucat stratégiai légibombázóval, 250 ezer katonával teljes körű csapást indítson Ukrajna ellen.

Az amerikaiak próbáltak figyelmeztetni.

M. P.: Tisztában voltunk azzal, hogy Oroszország 2014 óta nagyszabású támadásra készül. De senki sem tudta volna megjósolni ennek az inváziónak a mértékét, és hogy Oroszország ilyen dacosan semmibe veszi a nemzetközi jogot. Szeretném, ha európai partnereinknek és barátainknak nem lennének illúzióik. Abban a hiszemben élnek, hogy léteznek szabályok, amelyek szerint senki nem törhet rájuk az otthonukban következmények nélkül. Nos, az Orosz Föderáció megmutatta, mit gondol e szabályok betartásáról. És ha Ukrajna nem bírja feltartóztatni, akkor az Orosz Föderáció besétálhat bármely ország bármelyik házába, és azt mondhatja, hogy szerintünk ti rosszul éltek. Távolítsátok el ezeket az emlékműveket, írjátok át ezeket a történelemkönyveket. Mostantól ne a saját filmjeiteket nézzétek, hanem a mieinket, ne a saját szerzőiteket olvassátok, hanem az oroszokat, amelyek majd megmondják, hogy mit kell gondolnotok és éreznetek.

A címből kiderül még annyi, hogy Podoljak közölte:

„Oroszország már vesztett február 24-én reggel, csak még nem vette észre”


 
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató