2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

253 hírportál finanszírozása köthető Soros Györgyhöz

A terjeszkedés konzervatív körökben megütközést keltett – Jobboldali rádiós sztárok bírálják Soros György lépését – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

Egy friss kutatás szerint a világ egyik legnagyobb médiamágnása nem más, mint Soros György. Összesen legalább 253 híroldal, véleményoldal, újság és televíziós csatorna állhat az ő közvetett vagy közvetlen irányítása alatt. Így 

Sorost ma már sokan a „propaganda cárjaként” emlegetik, hiszen lényegében a mai kor egyik legnagyobb hatalmú befolyásolója lehet.

Soros az a fajta médiamágnás, akinek minden kontinensre elér a keze, és számos nyelven befolyásolhatja közvetetten a közvéleményt. A képlet egyszerű: Soros nonprofit szervezetei (pl. Nyílt Társadalom Alapítványok/Open Society Foundations – OSF) finanszírozhatják azokat a politikailag aktív szereplőket a médiában és azokat a sajtótermékeket, amelyeken keresztül ráhatással lehet a közvéleményre az egész világon.

444.hu, a Soros-blog:



Sorosnak a nemzetközi médiára kiterjedő befolyása elképesztő méreteket öltött 2022-re.

Az MRC Business részletes elemzése legalább 253 hír- és médiaszervezetet tárt fel világszerte, melyek pénzelői Soros „filantróp” szervezetei.

Az elemzőcég megjegyzi, hogy a tőle bizonyítottan anyagilag függő médiacsoportok óriási hatalmat gyakorolnak az információk felett a nemzetközi politikában.

Soros korábban azt nyilatkozta a The New York Times-nak, hogy a történelem ívének „a helyes irányba hajlításán” munkálkodik.

A Tűzfalcsoport összeállításából kiderül, hogy egyik ilyen befektetése a Project Syndicate: a világ véleményoldalának is nevezett kiadványt a világ liberálisai írják.

A szerzői gárda itt nem más, mint Soros legbizalmibb emberei: politikusok, civil aktivisták, bankárok, pénzemberek, kormány- és államfők, miniszterek, fegyverkereskedők stb. A Project Syndicate az a felület, amely Soros üzenőfüzeteként funkcionál. Emlékezetes, hogy itt jelent meg a hírhedt Soros-terv is, amelyben a szerző, maga a propagandacár azt tárta a világ elé, hogy Európának miképp kell befogadnia a migránsokat, megváltoztatva a kontinens társadalmát és kultúráját.

A teljes cikket Soros a világ egyik legbefolyásosabb médiamágnása, 253 hírportált finanszíroz címmel a Tűzfalcsoport oldalán olvasható.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató