2024. június 20. - Rafael
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Csaknem 62 kilogramm kábítószert találtak egy szegedi mélygarázsban parkoló autóban

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai mintegy 62 kilogrammnyi kábítószert találtak egy szegedi mélygarázsban parkoló autóban, a drog becsült értéke 367 millió forint; a bíróság az ügyben elrendelte egy férfi letartóztatását – közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

A KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának szegedi osztálya a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a Készenléti Rendőrség bevetést támogató osztályával közösen tavaly december 29-én fogott el egy 47 éves szegedi férfit, aki – a gyanú szerint – a lakóhelyén különböző típusú kábítószerekkel látta el kiterjedt vásárlói körét.

A férfi elfogásakor egy nejlonzacskóból amfetamin és kokain került elő. A férfi zsebében volt egy – mint később kiderült – rendszám nélküli autó kulcsa, a járművet a rendőrök egy közeli társasház mélygarázsában találták meg egy rendőrkutya segítségével, tele kábítószerrel.

Az autóban három csomagban kokain, négy csomagban MDMA tabletta, nyolc csomagban amfetamin, míg 46 csomagban marihuána volt – írták a közleményben. A kokain és a tabletták egy-egy kilogrammot nyomtak, az amfetamin 8 kilogrammot, a növényi törmelék pedig több mint 50 kilogrammot.

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 367 millió forintot – közölték. A nyomozók „vagyonvisszaszerzés keretén belül” a férfitől lefoglaltak három gépkocsit és húsz nagy értékű karórát, összesen 20 millió forint értékben.

A KR NNI szegedi nyomozói a 47 éves férfit jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amit az ügyészség indítványára, a bíróság el is rendelt. A férfi a kábítószer-birtoklás tényét nem tagadta, az azzal való kereskedést viszont igen – közölték a police.hu oldalon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató