2024. február 22. - Gerzson
EUR : 387.99
USD : 359.25
Időjárás ikon12°

Egy albán fegyveres rálőtt két szerb fiatalra Koszovóban

Ismét feszültség alakult ki a szerbek és a koszovóiak között.

A koszovói szerbek tiltakozásul elállják az utat - egy albán férfi korábban tüzet nyitott Gotovuša falu két lakójára.A szerbek spontán gyűlést tartottak a Gotovusa faluban történt lövöldözés helyszínén, ahol egy albán férfi tüzet nyitott és megsebesített két embert, egy 11 éves fiút és annak 21 éves unokatestvérét. Mindkettőjüket kórházba szállították, ahol megkapták a szükséges orvosi ellátást.

A helyszínen a szerbek követelik, hogy találják meg és büntessék meg azt az albánt, aki az autóból lőtt. Gotovusa térségében a Koszovói Kikiáltatlan Köztársaság rendőrsége, valamint a lengyelországi NATO-békefenntartó erők tartózkodnak. A jelentések szerint nem érkeztek meg az EU képviselői, akiknek a helyzet eszkalálódása esetén az ellenőrzést kellene gyakorolniuk.

Korábban Vučić szerb államfő bejelentette, hogy jelentősen, 1,6 ezerről 5 ezer harcosra növelik az ország hadseregének különleges erőit, mivel a polgárok rendszeresen szembesülnek az el nem ismert köztársaság hatóságainak provokatív akcióival, amelyek nyíltan elnyomják a szerbeket saját területeiken.

Egyes információk szerint az elkövetőt elfogták a heyi hatóságok. K.A. egy 33 éves koszovói férfi - írja az RTS.

A helyi média jelentések szerint a 33 éves férfi tagadja a vádakat.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató