2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Meghalt Mészáros Ferenc, a magyar válogatott legendás kapusa

Életének 73. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el Mészáros Ferenc, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa.
Mészáros Ferenc 1950-ben Soroksáron született, a VM Egyetértésben kezdett el futballozni. A mindenki által Bubunak becézett kapus tizennyolc évesen került a Vasashoz anyaegyesületéből.



Az angyalföldi klubban a következő évtizedben Tamás Gyulával vetélkedett a kezdőcsapatba kerülésért. A hetvenes évek elejétől már Mészáros védett többet. Extra képességű, a legelképesztőbb bravúrokra képes, virtuóz kapus volt – olvasható az MLSZ közleményében.

Mészáros azon kapusok egyike volt, akik legalább két világbajnokságon védték a magyar válogatott kapuját. A további három ilyen hálóőr Szabó Antal, Grosics Gyula és Ilku István volt. 

Sikerekben gazdag pályafutása alatt magyar és portugál bajnoki címet is ünnepelhetett, míg karrierje elején U23-as Európa-bajnok lett. 1984-től még két idényt a magyar bajnokságban, a Rába ETO színeiben szerepelt, végül pályafutását a portugál Setubalban fejezte be.

A Vasas és a magyar válogatott legendás kapusa 72 éves korában, 2023. január 9-én hunyt el. A Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató